Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@21:34:21 GMT

از چه سنی الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۰۸۴۷

از چه سنی الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟

بسیاری از والدین دوست دارند که فرزندشان الفبای فارسی را زودتر از موعد مدرسه یاد بگیرند؛ اما این امر می‌تواند تبعاتی را همراه داشته باشد.

بسیاری از والدین هنگامی‌که پیش از مدرسه الفبا را به کودکان خود آموزش می‌دهند، لذت می‌برند. آنها باورشان براین است که آموزش زودهنگام حروف الفبا به کودک سبب پیشرفت تحصیلی فرزندشان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما روانشناسان معتقداند آموزش الفبا پیش از دوره دبستان و پیش دبستانی درست نیست.


معایب آموزش زود هنگام به کودکان

کودک قبل از رفتن به مدرسه باید جست و خیز و بازی کند. این زمان هنگام بازی کودک است؛ پس او با درس و آموزش الفبا خسته می‌شود.

ممکن است در این ایام هنوز کودک مهارت‌های اساسی و زیربنایی را کسب نکرده باشد؛ در چنین شرایطی آموزش خواندن و نوشتن موجب سرخوردگی او خواهد شد.

اگر خیلی زود الفبا را به کودک آموزش دهیم، بعد از رفتن به مدرسه و یادگیری مجدد الفبا انگیزه تحصیل و یادگیری را از دست می‌دهد؛ زیرا گمان می‌کند همه چیز را بلد است و از رفتن به مدرسه امتناع می‌کند.

ممکن است شیوه آموزش الفبای والدین با شیوه‌ای که معلم در مدرسه به کودک می‌آموزد، بسیار متفاوت باشد و این موضوع کودک را دچار سردرگمی می‌کند.


بهترین زمان برای آموزش کودک

بعد از سه سالگی با آزمون های مختلفی که توسط کارشناسان و در دوره های مختلف انجام می شود، می‌توان به این نتیجه رسید که کودک توانایی آموزش زودتر از موعد خواندن و نوشتن را دارد یا خیر؟ کودک در مقطع پیش‌دبستانی تا حدودی با الفبا آشنا می‌شود زیرا توانایی تشخیص حروف الفبا در کودکان حدود پنج تا پنج و نیم سالگی اتفاق می‌افتد.


روش‌های یادگیری حروف الفبا پیش از رفتن به مدرسه

آشنایی کودک با الفبا با استفاده از روزنامه و کتاب و مجلات

تماشای برنامه‌های آموزشی

آموزش حروف الفبا با استفاده از شعر و اعداد

استفاده از کیبورد یکی از ابزارهایی است که می‌توان برای آموزش حروف از آن استفاده کرد

استفاده از فلش کارت و برچسب های رنگارنگ

استفاده از پازل‌ها و جورچین ها

برای کمک به یادگیری خواندن کودکان نگاه کردن به تصاویر و بازی با حروف آهنربادار بسیار موثر خواهد بود

در پایان گفتنی است رشد سنی هر کودکی باید متناسب با سن او باشد و نظام های آموزشی سراسر دنیا به این نتیجه رسیده اند که بهترین سن برای یادگیری حروف الفبا حدود شش سالگی است زیرا کودکان تا قبل از شش سالگی از لحاظ ذهنی و مغزی آمادگی فراگیری و آموزش را ندارند./ آنا

کودکان را خلاقانه تنبیه کنید  

 

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رفتن به مدرسه حروف الفبا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای