Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو کمیسیون «آموزش تحقیقات و فناوری» که همزمان ردای سخنگویی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی را هم به تن دارد تاکید می‌کند هر گونه اجبار مدارس برای اخذ شهریه و دریافت هر نوع منابع، غیرقانونی است و حتماً باید با این دست از تخلفات برخورد لازم صورت گیرد. تاریخ انتشار: 11:55 - 23 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۳۵۵

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، هر سال در آستانه مهر و پیش از آغاز سال تحصیلی جدید و به صدا درآمدن زنگ مدارس، موضوع دریافت شهریه مدارس- مدارس دولتی و غیر دولتی- به دغدغه اصلی مردم تبدیل می شود و بسیاری از خانوارها را دچار مشکلات عدیده در پرداخت این شهریه‌ها می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصل سی ام
طبق اصل سی‌ام قانون اساسی دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خود کفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.

همچنین طبق بند ۳ اصل ۳ قانون اساسی نیز «آموزش و پرورش و تربیت بندی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی» از جمله وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران ذکر شده است.

با وجود چنین تاکیدات مهم قانون و هرچند مسئولان از ممنوعیت دریافت پول توسط مدارس دولتی سخن می‌رانند اما دریافت پول  توسط مدار، هر ساله به انحاء مختلف دریافت می‌شود! در حال حاضر بسیاری از مدارس دولتی به عناوین مختلف اعم از «جمع‌آوری کمک‌های مردمی»، «کلاس‌های فوق برنامه»، «فعالیت‌های کمک آموزشی»، «اردو‌های تفریحی آموزشی» و ... در ابتدای سال تحصیلی و یا به مرور در طول دوران تحصیل از والدین درخواست کمک می‌کنند.

طبیعتا ثبت نام و تحصیل بخش عظیمی از دانش‌آموزان کشور در مدارس دولتی، این انتظار را برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند تا بر اساس قانون اساسی، دانش‌آموزان بدون پرداخت هزینه و با کیفیت ممتاز، در مدارس دولتی تحصیل کنند اما معضل دریافت شهریه تا جایی پیش رفته که حتی به گفتی یکی از اعضای کمیسیون «آموزش، تحقیقات و فناوری» مجلس شورای اسلامی منجر به «ترک تحصیل دانش آموزان در مناطق محروم» شده است چراکه بسیاری از خانواده‌ دانش آموزان در این مناطق نمی‌توانند مخارج تحصیل فرزندانشان را پرداخت کنند.   ترک تحصیل برای یک لقمه بخور و نمیر! «اصل سی‌ام قانون اساسی را پیاده نکرده‌ایم». این بخشی از انتقاد صریح سیدمحمدجواد ابطحی نمیاینده مردم شهرستان خمینی‌شهر  در مجلس است که ۳۰ مرداد با اشاره به واکاوی معضل ترک تحصیل دختران و پسران در مقطع متوسطه به خبرگزاری میزان، گفت: ترک تحصیل و افت تحصیلی دانش‌آموزان عوامل متعددی دارد که یکی از عمده‌ترین آن‌ها وضعیت اقتصادی نامطلوب و نامناسب خانواده‌ها در مناطق محروم است. فرزندان این خانواده‌ها می‌بایست کار کنند تا یک لقمه بخور و نمیر را برای حفظ خانواده تامین کنند بنابراین این کودکان تحت فشار خانواده‌ها هستند و بدین جهت ترک تحصیل می‌کنند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش عدم امکانات مناسب آموزشی در ترک تحصیل دانش‌آموزان بیان داشت: این مسئله هم از جمله سایر علل ترک تحصیل دانش‌آموزان قلمداد می‌شود. امکانات نامتوازن هم به نوعی در ترک تحصیل دانش آموزان دخیل است که نمونه آن را ما در کنکور امسال مشاهده کردیم و دیدیم که نمرات برتر کنکور از دانش‌آموزان تحصیل کرده در مدارس نمونه دولتی بودند و از مدارس عادی اصولا افرادی را به عنوان برترین‌ها نداشتیم.

وی با اشاره به اصل ۳۰ قانون اساسی که به موضوع تحصیلات رایگان در مقطع متوسطه را هدف قرار داده است، اظهارداشت: این مسئله هم حائز اهمیت است به عنوان مثال بنده با خانواده‌ای صحبت می‌کردم که می‌گفت از فرزندش در مدرسه دولتی جهت ثبت نام ۸۰۰ هزار تومان پول گرفته‌اند؛ بنابراین باید گفت اصلا اصل ۳۰ قانون اساسی را پیاده نکرده‌ایم و این موارد هم می‌تواند موجب ترک تحصیل دانش‌آموزان شود.   شهریه اجباری یا کمک اختیاری !
اما این پایان ماجرا نبوده و مشکل از جایی حادتر می شود که برخی مدارس دولتی در زمان ثبت نام دانش آموزان دریافت شهریه از خانواده را اجباری می کنند تا خانواده‌ها چاره‌ای جز پرداخت آن نداشته باشند. اسدالله عباسی نمانیده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در همین زمینه به خبرنگار میزان می گوید؛ دریافت هرگونه شهریه از خانواده دانش آموزان آن هم در زمان ثبت نام در مدارس دولتی ممنوع است. طبق قانون هیچ مدرسه دولتی حق گرفتن شهریه را ندارد، اما شاید بسیاری از خانواده دانش آموزان بخواهند به طور داوطلبانه در آماده‌سازی مدارس اقدام و حمایت لازم را از اینگونه مدارس داشته باشند.

این عضو کمیسیون «آموزش تحقیقات و فناوری» که همزمان ردای سخنگویی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی را هم به تن دارد تاکید می‌کند هر گونه اجبار مدارس برای اخذ شهریه و دریافت هر نوع منابع، غیرقانونی است و حتما باید با این دست از تخلفات برخورد لازم صورت گیرد.   روایت یک واژه مضحک! «مدارس دولتی حق اخذ هیچ‌گونه وجهی را طبق قانون از خانواده‌ها ندارند، اما هر ساله اول مهر با یک واژه‌ای مواجه می‌شویم که واقعاً مضحک است، یعنی مدارس شروع به گرفتن وجهی از خانواده‌ها می‌کنند و از سوی دیگر وزیر و معاونین می‌آیند و می‌گویند مدارس اگر تخلف کردند خانواده‌ها این مدارس را به مراجع ذیصلاح معرفی کنند و نهایتاً هیچ اتفاقی هم رخ نمی‌دهد.» این چکیده بخش مهمی از گفت‌وگوی یک عضو دیگر کمیسیون آموزش ،تحقیقات و فناوری با خبرنگار میزان درباره نادیده گرفتن اصل سی ام قانون اساسی است.
سید جواد ساداتی‌نژاد می‌گوید: اصل ۳۰ قانون اساسی درباره ارائه خدمات رایگان آموزشی تا مقطع متوسطه بسیار روشن است و دولت باید شرایط خدمات آموزشی همه‌گیر را در کشور مهیا و این خدمات باید با کیفیت مطلوب عرضه شود.

شهریه نجومی!/ضوابط خودجوش ... فرهنگ اخذ شهریه از دانش آموزان مدارس غیر دولتی در حالی در مدارس دولتی نیز گسترش پیدا می‌کند که این مدارس هم خانواده ها را دچار معضلات جدیدی در دریافت شهریه کردند به طوری که شهریه های این مدارس دیگر با چرتکه هم قابل مقایسه نیست و هزینه تحصیلات در این مدارس میلیونی شده است؛ هرچند اصل «پولی شدن مدارس» با هر عنوان و برچسبی با قانون اساسی تطابق ندارد.
سید محمد جواد ابطحی در همین رابطه به خبرنگار میزان می گوید: متاسفانه شهریه مدارس غیر انتفاعی سرسام آور شده است. درست است که می‌گویند ۹ میلیون تومان در تهران شهریه مدارس غیرانتفاعی است، اما خبر داریم که شهریه ۳۰ میلیونی به عناوین مختلف مثل ناهار و اردو نیز دریافت می‌کنند و یک راه تجارت برای این‌ها باز شده و از طرفی هدف تعلیم و تربیت گم شده است این درحالی است که بسیاری از خانواده‌ها نمی‌تواند شهریه میلیونی بدهند.   البته برخی از مدارس غیر دولتی در حادتر کردن این مضوع پا را فراتر گذاشته و به هیچ مصوبه ای هم توجه ندارد. سیدجواد ساداتی نژاد در همین زمینه به خبرنگار میزان عنوان می گوید مدارس غیرانتفاعی طبق قانون فعالیت می‌کنند و برای اینکه بخش خصوصی بتواند در عرصه آموزشی نقش‌آفرین کند این مجوز ارائه شده است، اما بحثی که وجود دارد این است که این مدارس باید طبق قانون و مصوبه‌ای که وزارت آموزش و پرورش تدوین می‌کند از خانواده‌ها شهریه دریافت کند بنابراین شهریه را وزارتخانه تعیین می‌کند و این مدارس حق تخلف ندارد، اما عموماً ما مشاهده می‌کنیم که برخی مدارس غیر انتفاعی در این مسئله تخلف و تخطی دارند.   عشق وزیر مستعفی به مجلس!/سیاست حاجی میرزایی  محسن حاجی میرزایی ۴ شهریورماه به عنوان وزیر پیشنهادی وزرات آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد. پیش از این، وزراتخانه آموزش و پرورش در تصدی محمد بطحایی بود که اسعتفا وی در تاریخ ۱۶ خرداد از سوی رئیس جمهور پذیرفته شد. رئیس جمهور در جلسه رای اعتماد به محسن حاجی میرازیی در رابطه با استفای بطحایی گفت: آقای بطحایی به دلیل عشقش به مجلس می‌خواست در کنار شما نمایندگان باشد و در استعفا خود عنوان کرد که می‌خواهم در انتخابات مجلس شرکت کنم که البته بنده خیلی موافق نبودم و نهایتا با استعفا وی موافقت کردم.
با این حال محسن حاجی میرزایی در تاریخ ۱۲ شهریور با ۲۰۰ رأی موافق به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد. وی در این جلسه عنوان کرد که ریشه همه نابرابری‌ها در نابرابری فرصت یادگیری است.

حاجی میرزایی همچنین گفت که توسعه مدارس دولتی جز سیاست‌های اصلی‌اش خواهد بود.   شفافیتِ فوق برنامه!
وزیر جدید آموزش و پرورش در حاشیه همان جلسه رای اعتماد و پس از پوشیدن ردای بلند وزارت، به خبرنگار پارلمانی میزان گفت: مدارس دولتی برای ارائه خدمات آموزشی حق ندارند از خانواده دانش آموزان هزینه دریافت کنند، اما اگر قرار است کار فوق برنامه‌ای انجام دهند ممکن است با هماهنگی خانواده‌ها مبالغی را اخذ کنند که البته ما می‌کوشیم برای شفافیت ارائه این‌گونه خدمات اقداماتی را انجام دهیم.  
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: البته برخی از مدارس‌سرویس‌های ویژه‌ای را در اختیار دانش آموزان می‌گذارند که ممکن است در ازای این سرویس ویژه و توافقی که با خانواده‌ها دارند یک چیز‌هایی را اخذ کنند. با این حال هزینه‌ای نباید دریافت شود.   کدام اصل ؟ با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید وزرات آموزش و پرورش قرار است پیش از آغاز سال تحصیلی جدید چه سیاستی را برای خانواده بزرگ آموزش و پرورش با استناد به اصل سی‌ام قانون اساسی به کار گیرد. آیا همچنان شاهد اجرای نشدن نص صریح قانون اساسی خواهیم بود یا اینکه کشتی‌بان را سیاستی دگر خواهد آمد؟   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی ترک تحصیل شهریه اجباری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۰۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • شهریه دانش‌آموزان چهار دهک اول در مدارس سمپاد رایگان است
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند