Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-06@16:43:19 GMT

سردرگمی و طرد ناخواسته کودک از سیستم آموزشی

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۲۱۰۱

سردرگمی و طرد ناخواسته کودک از سیستم آموزشی


به گزارش بی‌باک نیوز، اینکه کودک شما در آغاز دوران مدرسه حروف الفبا را بشناسد و مطالبی را که باید در دوران مدرسه با آن‌ها آشنا شود زودتر از موعد یاد بگیرد، مسئله خوبی نیست چراکه بهتر است هر چیزی در زمان خودش اتفاق بیفتد.

باوجود تعداد 25 هزار و 840 کودک زیر 7 سال قمی که موردسنجش طرح سلامت قرار گرفتند، و این مطلب که آن‌ها آینده‌سازان کشور ما در تحصیل علم و کسب دانش به شمار می‌روند، مطلب قابل‌تأملی است که چگونه از همان سنین کودکی برایشان برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی صورت گیرد، تا از پی آن نتایج مطلوبی حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حال با توجه به تأکیدات والدین برای فراگیری حروف الفبا و سایر موارد آموزشی برای فرزندانشان قبل از شروع دوران مدرسه، بیان این نکته مهم که این آموزش‌های زودتر از موعد در آینده چه مشکلاتی در پی خواهد داشت، لازم و ضروری به نظر می‌رسد،، بر همین اساس به گفت‌وگو با یکی از روانشناسان این حوزه پرداختیم.

ایجاد تخیل و تصویرسازی ذهنی با خواندن کتاب

زهرا مطهری با اشاره به ضروری‌ترین کار برای رشد فکری و خلاقیت کودک، اظهار داشت: آموزش حروف الفبا و مسائل درسی اولیه به کودک سبب دل‌زدگی از درس می‌شود، یکی از ضروری‌ترین کارها برای رشد فکر و هوش و خلاقیت کودک، خواندن کتاب است و والدین می‌توانند به‌جای آموزش مسائل درسی به کودکانشان با خواندن کتاب برای فرزند خود، تخیل و تصویرپردازی‌های ذهنی او را پرورش دهند.

وی بابیان اینکه والدین فکر می‌کنند که اگر فرزند آن‌ها قبل از شروع دوران دبستان بتواند خواندن و نوشتن را بیاموزد چقدر عالی است، تصریح کرد: پاسخ روانشناسان به این مسئله این است که آموزش الفبا و مبانی ریاضی به کودک، پیش از دوره دبستان و پیش‌دبستانی درست نیست چراکه این سنین دوران بازی و جست‌وخیز بچه‌هاست و چیزی جز دل‌زدگی از درس را در پی نخواهد داشت.

سردرگمی و طرد ناخواسته کودک از سیستم آموزشی

این روانشناس کودک درزمینهٔ یادگیری الفبا پیش از دوران مدرسه، یادآور شد: یادگیری الفبا سبب می‌شود کودک از ابتدای دوران مدرسه، از بیشتر بچه‌ها جلوتر باشد و از کلاس و درس زده شود و حتی ممکن است به‌عنوان دانش‌آموز ناآرام و غیرمنضبط شناخته شود، چراکه به دلیل تکراری بودن مطالب خود را با حرف زدن یا شوخی کردن با دوستانش سرگرم می‌کند.

مطهری با اشاره به سیستم آموزش در مدارس که جواب گوی پیشرفت کودک باسواد نخواهد بود، افزود: با آموزش‌های پیش از دبستان کودک ناخواسته از سیستم آموزشی طرد می‌شود! که این امر انگیزه تحصیلی دانش‌آموز را پایین می‌آورد. اصلاً نیازی به این آموزش‌ها نیست و آموزش‌های مرسوم مهدکودک‌ها و مراکز پیش‌دبستانی کفایت می‌کند، حتی ممکن است شیوه آموزش شما با شیوه‌ای که کودک سال آینده در مدرسه می‌آموزد بسیار متفاوت باشد و این مسئله به‌طورقطع کودک را دچار سردرگمی خواهد کرد.

نیاز کودک زیر 7 سال به بازی‌های پرتحرک

وی خاطرنشان کرد: کودکان از طریق بازی‌ها یاد می‌گیرند والدین می‌توانند با فراگیری بازی‌های مختلف ازجمله بازی‌های دوران کودکی خود و تجربه آن‌ها با فرزندانشان مطالب خوبی را به آن‌ها بیاموزند، بازی‌های رایانه‌ای پرتحرک، هیجان‌انگیز و خشن برای کودکان مناسب نیست، و به‌طورکلی، هرچه بازی‌ها در این سنین نیاز به تحرک جسمی بیشتری داشته باشد بهتر است.

این روانشناس کودک ادامه داد: انرژی بچه‌ها از بزرگ‌ترها بیشتر نیست، بلکه به دلیل کوچک‌تر بودن اندامشان، انرژی‌شان نیز دیرتر تمام می‌شود و تحمل بازی‌ها و کنجکاوی‌های آنان نیازمند صبر و حوصله بسیار زیادی از جانب والدین است.

تبعات استفاده از وسایل کمک‌آموزشی

مطهری در باره استفاده از وسایل کمک‌آموزشی برای آموزش خواندن و نوشتن به کودکان زیر7 سال گفت: تحقیقاتی در مورد کارآمدی این وسایل کمک‌آموزشی انجام‌نشده است اما با توجه به سایر تحقیقات در زمینه‌های آموزشی می‌توان به این نتیجه رسید که کودکان تا قبل از 7 سالگی ازلحاظ ذهنی و مغزی آمادگی فراگیری و آموزش الفبا را ندارند، روش کار این وسایل بیشتر برمبنای حفظ کردن کلمات و اعداد است و صرفاً کودکان را تشویق به حفظ کردن می‌کنند اما جنبه خاص آموزشی برای بلندمدت ندارد.

وی بابیان اینکه این وسایل بیشتر جنبه تقلیدی دارند تا آموزشی و اصلاً آموزشی در میان نیست، خاطرنشان کرد: کودکان به‌طور غیرارادی تمایل به تقلید کردن دارند اما وادار کردن کودکان به تقلید به‌صورت ارادی و تبدیل یک امر درون‌زا به برون‌زا سبب می‌شود تا کودک در آینده با مشکل مواجه شود.

تضعیف پایه تحصیلی به‌واسطه آموزش پیش از دبستان

روانشناس حوزه کودک بابیان اینکه مشکل اصلی عدم در نظر گرفتن توانایی فرزندان برای آموزش است، افزود: برخی از والدین سعی می‌کنند با فشار و تمرین و تکرار بیش‌ازحد موضوعاتی را به کودک آموزش دهند، که این کار باعث مشکلات روحی برای آن‌ها می‌شود.خرید وسایل کمک‌آموزشی از سوی والدین به‌نوعی برای جبران کم‌کاری است غافل از اینکه این‌گونه آموزش‌ها توأم با فشار است و باعث بالا رفتن انتظار از کودک می‌شود.

مطهری با اشاره به اینکه برخی والدین کودکان را از طریق این وسایل در فرآیند بسیار آسیب‌زا مقایسه قرار می‌دهند، ادامه داد: درگذشته مقایسه‌ها بسیار مستقیم بود اما اکنون در زیر لحافی از احترام پیچیده شده است و این موضوع آسیب‌های بسیار بزرگی برای کودکان در دوران مدرسه ایجاد می‌کند؛ فشار بیش‌ازحد برای یادگیری موضوعات مختلف مثل حروف الفبا، ریاضی و ... قبل از سن آموزش، منجر به دریافت آموزش ناقص شده و به سبب همین آموزش‌ها از آموزش در مدرسه بازمانده، که همین امر سبب تضعیف پایه تحصیلی کودکان می‌شود.

به نظر می‌رسد، با توجه به رشد سنی هر کودکی باید متناسب با سن او پیش رفت؛ وقتی نظام‌های آموزشی سراسر دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین سن برای یادگیری حروف الفبا دوران مدرسه است نمی‌توان بر اساس این ادعای پوچ گفت این روند به کند شدن ذهن کودک و عقب ماندن از تحصیل او منجر می‌شود.بنابراین والدین باید بدانند در صورت ثبت‌نام فرزندانشان در مراکز پیش‌دبستانی و مهدهای کودک دقت کنند، حتی‌الامکان مراکزی را انتخاب کنند که تحت نظارت مستقیم آموزش‌وپرورش است، تا کودکان آموزش‌های لازم را با توجه به محتوی آموزشی مناسب و مصوب دریافت کنند.


منبع: تسنیم

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

قوه‌ی تخیل کودکان و نگاهشان به دنیا به‌قدری خاص و دست‌نخورده است که اگر کمی زاویه‌ی دیدمان را عوض کنیم، می‌توانیم با لذتِ تمام وارد دنیایی جدید شویم.

کودکان بدون نگرانی از قضاوت شدن هرآنچه را که دوست دارند به‌شیوه‌ی خاص خودشان نقاشی می‌کنند. ما هم وقتی که کودک بودیم بدون، چون و چرا هر چیزی که را دوست داشتیم، روی کاغذ می‌آوردیم. کودکان دنیا را به‌شکلی دیگر می‌بینند و همین باعث می‌شود که نقاشی‌هایشان بیشتر اوقات فرسنگ‌ها با واقعیت فاصله داشته باشد.

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

 امیدواریم از تماشای این شاتر نهایت لذت را برده باشید. برای دیدن تصاویر بیشتر به صفحه اینستاگرام تام کورتیس سر بزنید. دیدگاه شما در مورد تصاویر چیست؟ آیا تاکنون سعی کرده‌اید نقاشی‌های کودکانه را به واقعیت تبدیل کنید؟

منبع: خبرآنلاین

tags # کودک سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای